Santa Maria de Merola s.XVII

Al costat mateix del castell podem veure la nova església de Santa Maria de Merola, que va ser consagrada l’any 1609 com a successora de l’antiga església romànica del segle XI que es va deixar d’utilitzar pel fet que estava molt lluny del nucli de Merola i que més tard veurem.

Santa Maria de Merola (Nova) (1)

L’edifici, d’estil renaixentista, està format per una sola nau amb varis annexos laterals, tots majoritàriament pensats en formes geomètriques i més aviat rectes, contrari, per exemple, als típics absis circulars del romànic. Al costat de l’edifici podem veure una creu que surt del terra, un petit monument simbòlic. En aquesta església s’adorava una Mare de Déu, una estatueta tallada de fusta d’uns 80 cm, amb un vel i un mantell que la cobria i amb el nen Jesús assentat al seu genoll. Tanmateix, aquesta petita estàtua no es conserva avui en dia en l’església. També té un campanar que no s’eleva excessivament de la resta de l’edifici amb dues obertures, on només hi queda una campana.

Tot i no ser un edifici amb un valor històric tan important com els edificis del romànic, també presenta una certa elegància i complementa d’alguna forma el paratge format, en aquells temps, pel Castell de Merola.

Santa Maria de Merola (Nova) (2)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s