Santa Maria de Merola Romànica

Hem arribat a l’església de Santa Maria de Merola que, tot i estar en estat de decadència i en una àrea que pot passar fàcilment desapercebuda es un edifici insigne de la zona de Merola.

Les primeres referències que tenim d’aquesta església daten del segle IX, i va perdurar amb un caràcter parroquial (és a dir, amb un seguit d’esglésies més petites al seu càrrec) fins al segle XIX. També sabem que durant un temps hi van residir un grup de monjos. Aquesta església va mantenir el culte fins al segle XVI, moment en què es va edificar una església nova més pròxima a la Torre de Merola ja que l’antiga era de díficil accés. Així doncs, va quedar en un estat d’abandonament total fins els nostres dies i es va anar perdent a llarg dels anys.

Santa Maria de Merola (vella) (3)

En aquesta línea d’abandó, podem veure que queda ben poca cosa de l’església romànica. Principalment, veiem una paret formada amb dos arcs de mig punt, i una finestra que insinua la forma d’una creu. Abans és podien observar també les restes d’un absis, que ara està desaparegut. L’edifici que es veu arribant a l’església és el lloc on possiblement residien els monjos. També és interessant tenir en compte que molt possiblement va patir vàries reformes al llarg dels anys que van canviar l’estructuració original.

Santa Maria de Merola (vella) (7)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s