El Lladó

Davant nostre podem observar un clar exemple del que suposa un tret característic del patrimoni cultural de Puig-reig, una casa pairal. Aquestes, repartides per tot el territori de Puig-reig formen un paisatge característic de casa de pagès i camp.

El Lladó (29)

En aquest cas, la casa d’El Lladó té una llarga història, de la qual coneixem des del segle XIII. Així doncs, tot i ser un edifici un xic sobri, presenta elements del romànic de l’època. Un altre fet molt important, és que, com el Molí del Lladó, degut a la bona conservació del patrimoni per part dels propietaris ha arribat en molt bon estat als nostres dies, amb tots els seus afegits, tals com l’ermita de Santa Rita o el propi Molí, que ja hem vist intactes.

El Lladó (3)

Així doncs, podem veure diferents edifics en els quals destaquen diferents elements, tals com un petit afegit en una de les façanes de la casa,  una petita estança circular, o alguns detalls com arcs de mig punt per a diferents portes i coberts. També és  molt interessant la petita plana que es troba davant de la casa i des de la qual es poden tenir bones vistes de la zona del voltant.

El Lladó (17)

A més, la casa també compta amb una ermita dedicada a Santa Rita, del segle XVIII i que, tot i no tenir cap característica que la faci destacar, té un cert significat per als creients de la zona. De fet, congrega, el dia 22 de Maig, Santa Rita, unes 100 persones en la missa especial que se celebra anualment dedicada a la patrona dels impossibles.

El Lladó (7)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s