El Molí del Lladó

Hem arribat al Molí del Lladó, un punt d’interès únic a Puig-reig.

El Molí, que sempre va estar annexat a la casa del Lladó, que veurem més tard, es va anar construint al llarg dels anys ampliant-se així amb la gran bassa i uns edificis propers per a guardar tot allò que el molí produïa o necessitava.

El Molí del Lladó (3)

Tot i que sempre va ser un lloc que atreia mirades ja que per a una casa pairal, tenir a més un molí suposava un afegit molt interessant és destacable el fet que ens arribés als nostres dies en molt bon estat. Aquest va ser propiciat per la bona conservació dels propietaris i pel fet que, al nodrir-se la bassa de les pluges i de la muntanya i no del riu, durant l’època de les Colònies els grans empresaris no van interessar-se pel lloc, arribant als nostres dies com l’últim molí amb bassa sencer de Puig-reig.

El Molí del Lladó (16)

D’aquesta forma, avui en dia podem admirar la gran construcció que és la bassa d’aigua, a més dels edificis propers i de l’època, que el molí aprofitava per a generar energia. Aquesta gran paret de pedra va ser construïda curosament pedra a pedra i d’una forma molt lògica de tal forma que ha arribat intacte als nostres dies, com un retall d’aquell passat de cases pairals i camps.

El Molí del Lladó (6)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s